Mikkel Frey

 
Mikkel_Frey.jpg

Mikkel Frey Damgaard har været vært på DR2, hvor han lavede DR2Dagen, Deadline og dokumentarformater.
Ligeledes har han lavet en række eksperimenterende TV-programmer til DR2 og DR3, hvor legen med mediet og fortællingen har været i centrum. Blandt andet “Duellen” som vandt ” Highly commended ” på The AIB’s i London i 2013.

Mikkel Frey er meget bredt funderet. Udover interesse for politik og litteratur har han suppleret sin uddannelse med studier i kunsthistorie ved Københavns universitet.

Før Mikkel Frey blev studievært, var han tilrettelægger af dokumentarprogrammer, hvor han udmærkede sig med programmer som blev nomineret til Cavlingprisen, Foreningen For Undersøgende Journalistiks TVpris samt Billed Bladets TV-guld.

Kompetencerne som tilrettelægger og fortæller er særdeles brugbare, når der skal strikkes et program sammen til en konference eller seminar.

Mikkel Frey er nu også aktuel med foredraget:

Selvmordstanker
På baggrund af serien “Selvmordstanker”, som blev sendt på P1 i maj og juni måned 2017, rejser journalist og forfatter Mikkel Frey Damgaard rundt i landet og holder foredrag om selvmord og sorgprocesser.

I 1986 tog Mikkel Frey Damgaards far sit eget liv. Mikkel var otte år. Gennem årene voksede en frygt i Mikkel for, at faderens selvmord ville smitte, og at Mikkel selv ville ende med at tage sig af dage. Det udviklede sig på en sådan måde at alle tegn på sammenfald mellem Mikkel og faderen, blev tegn på en kommende katastrofe. Det var selvsagt en hård og udfordrende måde at leve sit liv på. Men da der dukkede en mappe op, med alle faderens digte og breve, måtte Mikkel kaste sig ud på den mest udfordrende rejse, han kunne forestille sig. Han måtte undersøge sin far og sig selv tilbunds. Det blev en historie om opvækst efter krigen, om familiehemmeligheder, om poesi, om ungdomsoprør, om sommerfugle og myreløver, om kærlighed, angst og selvmord. Og om at slippe forestillingen om, at skæbnen er fastlagt.