Jens Ringberg

 
Jens_Ringberg.jpg

Jens Ringberg er blandt de mest erfarne politiske journalister på Christiansborg. Han har haft sin gang i Folketinget siden midten af 1980erne.

Dermed har Jens Ringberg fulgt dansk politik gennem tre turbulente årtier. En stribe statsministre har undervejs stået i spidsen for Danmark – lige fra den konservative Poul Schlüter til socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt. Og han har dækket afgørende og dramatiske sager som tamilsagen, det socialdemokratiske formandsopgør i 1992, rækken af EU-afstemninger og Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Den politiske analyse har fået en mere fremtrædende plads i DRs udsendelser de seneste år, og Jens Ringberg arbejder nu primært som politisk analytiker. Det vil sige at han bruger sin erfaring til at forklare og vurdere de politiske begivenheder.
Som politisk journalist i DR holder man ikke med nogen – men privat er der ingen tvivl om, hvem Jens Ringberg støtter: Nemlig fodboldklubben AaB. Han ser alle holdets kampe på Sjælland.

Jens Ringberg laver oplæg og foredrag, ordstyreropgaver og debatter. Har erfaring fra en lang række lokale foreninger samt organisationer, bl.a. DJØF.
Derudover bl.a. Fredensborg Kommune (valgmøder og borgermøde) og Europa Parlamentet (debat på Folkemødet).

Jens Ringberg kan bookes til følgende foredrag:

Drama og dagligdag på Christiansborg
Foredraget handler om livet på Christiansborg – slottet, der både er skueplads for de politiske dramaer og daglig arbejdsplads for over 1000 mennesker. Det handler om de personer, der har præget “Borgen” og dansk politik den sidste menneskealder – hvem har gjort størst indtryk? Det handler om de øjeblikke, hvor der skrives Danmarkshistorie – hvor der er og spænding og dramatik i luften . Og det handler om spillet mellem medier og politikere. Hvem bestemmer – og har balancen rykket sig?

Der er nok at berette om – og nok af anekdoter og historier til at binde det hele sammen.

Og der vil være tid til spørgsmål og debat – for hvem har ikke en mening om politik, politikere og journalister – særligt efter den store interesse for “Borgen” og andre tv-serier?