Steen Nørskov

 
Steen_Noerskov.jpg

Steen Nørskov er en af DR’s mest erfarne udenrigsjournalister og værter. Han har dækket krige, konflikter og valg og skildret almindelige menneskers hverdag i Europa, Afrika og Mellemøsten gennem 25 år.
Som DR’s korrespondent i Mellemøsten dækkede han bl.a. oprørene under ‘Det Arabiske Forår’ i Tunesien, Egypten og Libyen. Siden 2011 har han været brugt som analytiker og vært på DR2 og været fast vært på P1-programmet Orientering og på det prisbelønnede ‘Arabiske Stemmer’. I foråret 2017 startede Steen Nørskov som vært på DR2 eftermiddagsprogram Dagen.

Steen Nørskov er en rutineret ordstyrer og moderator på dansk og engelsk og har bl.a. ledet konferencer, debatter og møder for PET, Udenrigsministeriet, Freds- og Stabiliseringsberedskabet, Institut for Menneskerettigheder, Amnesty International, Mellemfolkeligt Samvirke, IBIS, Kvinfo, Institut for Flerpartisamarbejde og på Bogforum.

Steen Nørskov kan bookes til følgende foredrag:

ARABERNE PÅ AFSTAND OG TÆT PÅ
Set fra afstand er den arabiske verden næsten kun død og ødelæggelse, undertrykkelse og religiøs fanatisme. Men der er også en anden verden og en hverdag. Hvor kvinder nogle steder gør store fremskridt, unge finder nye måder at gøre oprør på og almindelige mennesker overvinder modstand og trodser uretfærdighed med en god portion humor. Kommer man tæt på de arabiske samfund i Mellemøsten og Nordafrika er de meget mere brogede, sammensatte og ind imellem betydelig bedre, end de tager sig ud fra afstand og i korte glimt på vores skærme.