Thomas Ubbesen

 
Thomas_Ubbesen.jpeg

Thomas Ubbesen er udenrigsreporter hos DR gennem over tyve år og har dækket krige, konflikter og naturkatastrofer i bl.a. Bosnien, Kosovo, Serbien, Makedonien, Irak, Libanon, Syrien, Den Central Afrikanske Republik, Libyen, Burma, Haiti, Ukraine, Mali og mange, mange andre steder.

Thomas Ubbesen er bogaktuel august 2017 med bogen: ”Good luck, habibi – rejser i flygtningestrømmen”, som er kommet på Gyldendal.

Ligesom han tidligere udgav bogen “Udsendt – 22 historier bag reportagerne” på forlaget Tiderne Skifter og har modtaget Kryger Prisen for fremragende formidling i radio-mediet.

Han tilbyder foredrag om livet som udenrigsreporter – dramaer og arbejdsmetoder foran og bag linsen – foruden om de storpolitiske, politikker, strategier – og mangel på samme – der ligger bag de konflikter, der afspejles i nyhedsbilledet, både aktuelt og historisk.

Han har også en særlig omfattende indsigt i militære og politiske forhold og holder gerne foredrag om emner med forbindelse til f.eks. Første- og Anden Verdenskrig, international sikkerhedspolitik, en række historiske områder og medieforhold.