Jan Svarrer

 
Jan_Svarrer.jpg

Jan Svarrer er udøvende komiker, musiker og sangskriver med over 25 års erfaring indenfor samme. Han er cand. mag i dramaturgi (Aarhus universitet, 2002) samt foredragsholder og underviser i humor, kreativitet og kommunikation.

Her udbydes Jan Svarrer fortrinsvis som foredragsholder og underviser, men hvis I står og mangler et mere underholdende indslag har Jan stor erfaring i den retning, både som solist og i selskab med andre musikere. Se nederst for en beskrivelse af ” varen” i den retning og kontakt os for at afsøge mulighederne.

Foredrag 1.

HUMOR I HVERDAGEN

Jan Svarrer fortæller på underholdende vis om hvordan vi skaber mere humor i vores hverdag. Hvordan vi kan gøre hverdagen lettere og skabe en større livsglæde. – Om ti år kan vi grine af det, siger vi ofte. Men hvorfor vente ti år? Hvorfor ikke forsøge at se det sjove med det samme? Som Charles Chaplin sagde: livet tæt på er en tragedie, livet på afstand er en komedie.

Humor kan bruges som et redskab til at skabe en sjovere dagligdag og til at tackle livets modgang. Humor skaber bedre kommunikation, humor letter, afvæbner og forløser. Foredraget kommer hele vejen rundt om humor og byder bl.a. på humoristiske eksempler fra hverdagen, opbyggelige øvelser og sjove sange.

Varighed: 90 min.

Foredrag 2.

HUMOR OG KOMMUNIKATION

Hvis humor fremmer forståelsen bør seriøs kommunikation være sjovere

Når vi ler, husker vi bedre, og vi fortæller det videre. Humor åbner sluserne og sænker paraderne. Humor gør manualer menneskelige og mere brugbare, skaber betalingslyst i rykkerskrivelser og gør breve fra det offentlige lettere at forstå. Og forskningen bekræfter det: Humor fremmer forståelsen.

I hverdagen og i det personlige møde kan humor være vejen til folks hjerter. Og på jobbet kan humor gøre både ledelsen bedre og arbejdslivet sjovere. Men ironi er ikke for amatører. Så vi må også overveje humorens dilemmaer, så vi ved, hvordan vi kan bruge humor i kommunikation og ikke mindst hvornår vi ikke skal bruge den.

Varighed: 90 min.

“Humor og kommunikation” fås også som dagskursus med workshops

Foredag 3.

FANG FORSAMLINGEN

Et foredrag om kommunikation på stående fod. Ethvert budskab fortjener at nå ud over rampen. Men hvordan indtager vi rummet. Hvordan fanger vi en forsamling og fastholder den? Hvad stiller vi op med nervøsiteten?

Komiker, musiker og cand. mag i dramaturgi Jan Svarrer fortæller udfra 25 års sceneerfaring omkring det at stå foran en gruppe tilhørere, stor som lille. Foredraget byder på værktøjer, tips og tricks til at kommunikere til en forsamling og til at opnå personlig gennemslagskraft.

Varighed: 90 min.

Foredrag 4

LÆR AT BLIVE MERE KREATIV

Kreativitet er ikke en evne, men en måde at arbejde på. Og det kan læres. Gode ideer kommer ikke af sig selv. Flow kommer ikke af sig selv. Inspiration skal have hjælp til at indfinde sig. Det handler om at lade sin naturlige kreativitet komme til udtryk. At sætte sin indre kritiker og kontrollør på standby. Det handler om “evnen til at lege”.

Foredraget dykker ind i kunstens verden, i musikerens og forfatterens verden, for at opdage musen. Du lærer praktiske metoder og redskaber til at arbejde kreativt, hvor vi tillader musen at arbejde med. Og du lærer at lave det forarbejde, den implimentering og den efterkritik, der er en nødvendig del af den kreative proces.

Lærer du at blive mere kreativ bliver sjovere at gå på arbejde. Ikke kun fordi du får nye og bedre ideer, og fordi det er sjovere at eksperimentere end altid at kende udfaldet. Men også fordi det som oftest er sjovere at sige ja end nej!

Varighed: 90 min.

“Lær at blive mere kreativ” fås også som dagskursus med workshops.

UNDERHOLDNING

Jan Svarrer hører til blandt landets sjoveste musikalske mænd. Comedy og koncert i ét – og med alt det bedste fra entertainerens humoristiske, rørende, satiriske, absurde og musikalske univers.

Humoren er både ligetil og kringlet, timingen eminent og kropskomikken ubetalelig. Tilværelsen angribes fra skæve vinkler og med så megen selvironisk humor, at ikke et øje er tørt! En original i sin helt egen boldgade, som man simpelthen ikke kan andet end at overgive sig til.

“Publikum hikker, sprutter og pudser næse af grin” – Weekendavisen.