Ivan Pedersen

 
Ivan_Pedersen.jpg

Ivan Pedersen behøver nærmest ingen præsentation, han er komponist, sanger, trom-meslager og producer, og han har i løbet af sin hidtil over 50 år lange karriere udgivet over 20 albums. Han har ry for at være Danmarks bedste sanger. 

Udover det legendarisk hit med Lecia har Ivan bl.a. siden 1992 gjort sig bemærket med bandet Backseat, som stadig er aktive såvel med udgivelser som koncerter. Desuden er Ivan et toneangivende talerør igennem mange år i faglige sammenhæng, så som KODA.
Og nu er han aktuel med udgivelsen af sin biografi og dermed som foredragsholder.


FOREDRAG 1
50 år i musikkens tjeneste

”The hardest working man in Danish showbusiness”
Efter udgivelsen af Biografien: MED HJERTET UDENPÅ, bydes på dette foredragstilbud: Fortællingen om en lang eventyrlig musikkarriere fra 1966 til nu – 10.000 koncerter, guld, sølv og platinplader senere. Mangesidede facetter af et musikliv, skøre, utrolige historier, globale musikbranche dramaer, med fuld projektørlys på op og nedture.

Fra sodavands-skolebal i Aalborg Øst til koncerter for 40.000 tilhørere i udlandet.
Fra kiksede Universitetsstudier til en plads i Statens Musikråd. Fra autodidakt spilleri til en Grammy og plads i den Blå Bog. Fra forsigtigt sangskriveri til politisk repræsentation med mandat fra kollegaerne i alle væsentlige musikpolitiske fora. Fra sladder til fakta.
Fra ”Laban-brun hjemmebane” til job-tilbud fra Deep Purple.
Fra tidlige albums optaget i æggebakkestudie over mio. solgte albums indspillet i dyre professionelle studier til seneste udgivne sange optaget i soveværelset.
Fra faglige kampe for andre til superanmeldelser af egen musik.

– Mere end 50 års oplevelser med musik, medier og musikbranche.

FOREDRAG 2
Musikken og pengene

Hvorfor klynker kunstnerne altid? Hvad er det med den der ophavsretslov? Hvorfor hader næsten alle kunstnerne Spotify, og har de grund til det? Hvad skete der egentlig med musikken, da internettet kom, og var Lars Ulrik rigtig klog, da han gik i krig med sine egne fans? Hvad betyder ”The Millenium Copyright act” egentligt – og hvad har det med musikken på nettet at gøre – og hvad betyder den lov for kunstnerne bag sangene. Hvad er Koda, Gramex, Copy Dan, og NCB egentligt for noget, hvad laver de – og hvilken jura og filosofisk tankesæt ligger til grund for organisationernes virke, OG hvorfor har kunstnerne egentlig brug for disse organer?

– Er der overhovedet penge i musik til skaberne og udøverne mere?

Hvis det ønskes, kan foredragene suppleres med musikalske indslag, men der må ikke annonceres med ordet ”Koncert.”

  • Uden fordyrende virkning kan to sange adderes i Ivans eget guitar-akkompagnement.

  • Med op til 6 sange i forbindelse med foredragene, tilføjes honoraret kr. 5000,- til en pianist