Dan Rachlin

 
danrachlin.jpg

Dan Rachlin har været DJ, siden han var 15 år og har mere end 30 år i bagagen som DJ, konferencier, radio- og TV-vært.

Det startede i gymnasiet og udviklede sig senere til at inkludere diverse fester, og fra 1984 var han toneangivende på radio og TV. Især i årene hvor The Voice var den førende kommercielle radio i DK. Desuden har han optrådt som konferencier og vært på div. shows samt være skribent hos Ekstra Bladet og Berlingske Tidende. I dag optræder han som discjockey ved private arrangementer.
Ligesom han er radiovært på DR P5 og P7.

Endelig er han er også talerør eller opinionsdanner på sociale medier, nærmere bestemt Facebook, hvor Dan Ranchlin dels er en habil storyteller omkring dette og hint i og omkring den verden, Dan ser og oplever. Dels giver han også gerne sine meninger til kende omkring urimelige eller uretfærdige vilkår i såvel den virkelige verden, som den politiske virkelighed, vi lever i.

Dan egner sig endvidere fortrinligt til at holde foredrag, og han vil gerne ud at møde folk, komme i dialog på andre tidspunkter end, når der skal festes. Og det bliver ikke kedeligt af den grund, der vil altid være lyden af musik og anekdoter til stede, når Dan træder op!

NYT FOREDRAG:
‘Historien om Shubidua, dengang, nu og i fremtiden’

Shubidua er Danmarks mest populære band nogensinde nationalt målt på solgte albums og danskere, der har oplevet dem live.

Fra 1973-2011 var orkestret garant for store hits og oplevelser. Fællessang og fællesskabsfølelse.

Sange som ‘Fed rock’, ‘Hvalborg’, ‘Vuffelivov’, ‘Den røde tråd’, ‘Danmark’, ‘Askepot’, ‘Costa Kalundborg’ og 117 andre sange er en del af den danske folkesjæl og synges ikke kun af danskere over 40, men også i skolen blandt de yngste generationer.

Dan Rachlin har for Danmarks Radio produceret fem samtaleprogrammer ‘Ærlig talt’, Shubidua’s historie fortalt af Michael Bundesen’.

Da den første udsendelse blev sendt, blev den i løbet af få dage til landets næstmest aflyttede podcast.
Serien blev sendt på P5 i løbet af sommeren 2017.

Nu kan Kier Communication eksklusivt præsentere et foredrag, som tager sit udgangpunkt i disse programmer, podcasts, og det projekt Dan Rachlin har arbejdet med i over et halvt år.

Samtaler med primært Michael Bundesen, Michael Hardinger og Jørgen De Mylius.

Starten på Shubidua, anekdoter og historier alt imens bandet bliver landets mest populære og sælger millioner af plader, samt optræder for rigtigt mange danskere.

Dan Rachlin fortæller ikke kun historien om Shubidua, men også tiden de huserede i. De turbulente 70ere, 80erne med masser international inspiration og 90erne, hvor bandet spillede mere og hårdere end nogensinde før.

Men også detaljeret om nogle af de sange, som for altid har indprentet sig i den danske folkesjæl.

Foredraget disponeres således:

Del 1:
Dan Rachlin gennemgår Shubidua’s karriere, storhed, fald og storhed igen. Fra fritids jokeorkester til landets populæreste, fiaskoer og succeser.

Del 2:
Gennemgang af specifikke sange og tekster.

Øvrige foredrag:
80’erne
Dan Rachlin var også aktiv dj, radiovært og tv vært i firserne. I 1984 var han med til at starte radiostationen The Voice. Og året efter lavede han som 21-årig musikprogrammer på den nystartede Kanal 2.

Han har mødt mange af tidens idoler.
Depeche Mode, Duran Duran, Boy George, Rick Astley, TV2, Gnags og Lars HUG, Gnags, Shubidua, Mark Knopfler, Bon Jovi

Foredraget er på 2 x 45 minutter:

Del 1:
Dan taler om pejlemærker, trends i musikken, idolerne, farverne og møderne. Hvad skete der musikalsk, da vi tog hul på firserne?
Grand prix pop, electro pop, puddelhunde rock, efterdønningerne fra punken og rocken fra 70erne.
Danske bands og kunstnere på dansk. Sanne, Onetwo, Dodo, Anne Linnet, Shubidua, Kim Larsen, og alle dem med et enkelt hit.
Dan afspiller korte sekvenser med et par af de største hits.

Del 2:
Efter pausen tales der lidt mere i dialogform med nogle blandt publikum om deres erindringer og idoler fra firserne, gerne med oplevelser Dan kan bidrage supplerende til.

Vi taler om vores idoler og oplevelser dengang med firsermusikken.

Mig og medierne.
Dan har været beskæftiget i mediebranchen i 34 år. Op og nedture, radio, tv, internet, aviser, magasiner det hele. Hør historien om dengang Dan var med til at åbne radiostationen The Voice, Kanal 2, havde sit eget talkshow på TV2, skrev om musik i Mix, genopfandt Musikquizzen på P3 osv. osv.

Dan taler om udviklingen op til i dag, hvor alle har mulighed for at opbygge sin eget lille ‘medie’ platform, og hvor han er kendt som en særdeles flittig bruger af sociale medier, specielt Facebook.

Efter pausen går vi i detaljer med Facebook.

Hvad er godt ved Facebook, hvad er faldgruberne. Hvordan kan du også få mere glæde ud af Facebook. Og samtidig styrke dit image, hvis det er det, du ønsker… Hvordan spottes platugler? Hvad skal jeg sige ja og nej til? Kan man få rigtige venner på Facebook? Er Facebook et muligt datingsite? Hvad ønsker du at dele, og hvad skal du afholde dig fra?