Trine Mach

 
Trine_Mach.jpeg

Trine Pertou Mach kan med en bred national og international karriere og som erfaren facilitator og debatleder sikre et godt flow og opbygge tillidsfuld stemning, spørge ind til kernen og få debattører til at folde argumenter ud.

Hun evner samtidig den kontante styring, hvor der stilles skarpt på det svære og på undvigelserne, når det er nødvendigt. Hendes grundige forberedelse og skarpe blik for opsamling af pointer er med til at skabe succesfulde arrangementer. Ud over en stærk all-round viden om politik kender hun det politiske system og dets kringelkroge inde fra.

Hun har i mange år beskæftiget sig indgående med udenrigspolitik, med Mellemøsten og Nordafrika, boet og arbejdet i Egypten, og har speciale i demokratiudvikling og menneskerettigheder, ikke mindst kvinders rettigheder i den arabiske verden. Trine har været forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke i en årrække og er en af de tunge profiler i dansk udviklingspolitik.

Hun har været medlem af Folketinget og har et solidt kendskab til social-, børne-, familie-, ældre- og uddannelsespolitik. Trine har desuden været leder af et nordisk erhvervsprogram til fremme af støtte for innovative løsninger indenfor bæredygtigt byggeri i Nordisk Ministerråd. Herudover viser CV’et rådgiver i EU-kommissionen og ansættelse i en række udviklings- og miljøorganisationer. Trine er uddannet cand.scient.pol. fra Århus Universitet.

Tine Pertou Mach har følgende foredrag på programmet:

Foredrag 1:

Trines har med mange års arbejde med Nordafrika og Mellemøsten stor indsigt i den arabiske verden. Med sin ekspertise i menneskerettigheder, og især kvinders rettigheder, leverer hun spændende foredrag om islam, kvinder, demokrati og diktatur, fra Marokko i vest over Egypten til Yemen.

Få indblik i den arabiske verden og dens politiske, økonomiske og sociale virkelighed og et indsigtsfuldt billede af, hvordan og hvorfor de arabiske unges oprør (det arabiske forår) endnu ikke er blevet til mere; og i lande som Egypten tilmed har ført til militærets genovertagelse af kontrollen.

Trine kan skræddersy foredrag efter ønske – med fokus på kvinder og islam, unge i Mellemøsten, Israel-Palæstina konflikten, islamistisk opblomstring, Tunesien som rollemodel efter det arabiske forår. Skriv blot og spørg.

 Foredrag 2: 

Global ulighed, flygtningestrømme, fattigdom og dansk udenrigspolitik
Trods voksende udbredelse af demokratiske styreformer og stigende økonomisk vækst i navnlig en række asiatiske lande er den globale rigdom og politiske magt stadig centreret på få hænder. Med udgangspunkt i en opgørelse fra den internationale organisation Oxfam, der viser, at den rigeste 1 pct. af alle mennesker ejer lige så meget som de 99 pct. (af os) andre, fortæller Trine Mach om global politisk og økonomisk ulighed og giver sit bud på hvilke dynamikker, der henholdsvis øger eller mindsker uligheden og aktuelt skaber historisk store flygtningestrømme. Oplægget kan kombineres med gennemgang af dansk udenrigspolitik og ulandsbistand.    

 Foredrag 3:

Socialpolitikken skal genoplives.
Fra sin tid som socialordfører i Folketinget har Trine oplevet det danske velfærdssamfund som et sikkerhedsnet med stadig større huller. Hvor udsatte borgere, børn som voksne, risikerer at møde et system, der er så optaget af at gøre dem arbejdsmarkedsparate, at det overser, at arbejdsmarkedet måske slet ikke er parat til dem. Eller at borgeren måske har brug for en helt anden type støtte. Hvad er prisen for det danske samfund, når mennesker falder igennem, når kontrol-systemer tager over og menneskelighed og empati forsvinder? Få et foredrag præget af indignation og vilje til at generobre socialpolitikken i Danmark.