Jacob Rosenkrands

 
Jacob_Rosenkrands.jpg

Jacob Rosenkrands er uddannet cand.scient.pol. og har mere end 15 års erfaring med debatskabende og dagsordensættende journalistik.

Kultur, erhverv, internationale forhold, dansk politik, værdidebat mm. – han spænder bredt og har senest med programmet “På den 2. side” på DR2 udviklet sin helt egen stil som vært, hvor det seriøse, personlige og humoristiske går hånd i hånd.

Jacob Rosenkrands kan den ene dag lave udfordrende hardtalk-interviews med samfundets øverste beslutningstagere, for den næste at bevæge sig ud i hverdagslivet og hjælpe folk, der ikke er vant til mikrofon og kamera, til at åbne sig og få deres synspunkter tydeligt frem. Han er en engageret journalist, der synes, at livet er for kort til tomgangssnak.

Jacob Rosenkrands er fast tilknyttet Deadline på DR2 og pt. vært på DR2-programserien Farvelfærd, der handler om prioriteringer i velfærdssamfundet, og ruller over skærmen i anden halvdel af 2014. Tidligere beskæftigelse omfatter Ugebrevet Mandag Morgen, Orientering på P1 og freelancer fra New York. Han har været vært for P1-programmet Agenda og for DR2-programmerne DR2 Udland, På den 2. side og På den 2. side i Europa.

Som ordstyrer og moderator er Jacob Rosenkrands altid velforberedt med udpræget sans for at være i nu’et og gribe de muligheder for grin og spontanitet, som opstår. Han har løst opgaver for bl.a. Dansk Industri, Dansk Journalistforbund, Danske Regioner, DJØF, Forum for Offentlig Topledelse, Kommunernes Landsforening, Realdania og Socialpædagogernes Landsforbund.