Tobias Hamann

 
kier_com_tobias_farve_final.jpg

Tobias Hamann er tv-vært og autodidakt konditor og chocolatier. Han er opvokset i Gjessø ved Silkeborg.
Han har studeret Østeuropastudier på Aarhus Universitet, men ikke færdiggjort sin uddannelse. Fra 2012-2014 arbejdede han som freelance journalist for Jyllands Postens rejsesektion Explorer og skrev artikler fra bl.a. Bangladesh, Ukraine og Kirgisistan.
Tobias Hamann blev landskendt i 2014, da han med stort mod og opfindsomhed vandt Den Store Bagedyst. I 2015 og 2016 blev han vært på 16 rejseprogrammer i eget navn til DR1 og i 2018 fortalte han i dokumentaren på DR1 "Tobias og Ali Hamann” om sit forhold til den kontroversielle morfar. Som hypnotisør trådte Tobias Hamann frem i 2017 med en uddannelse til master hypnotisør i Los Angeles og i 2018 afholdt han sine første shows i Danmark. I skrivende stund har han over 30 live-shows på bagen - herunder en stor landsdækkende turné.

Tobias Hamann er d. 7. oktober 2019 bogaktuel med den gribende og personlige debutbog “Arven fra min morfar - to år i Ali Hamann’s fodspor” (Gyldendal), der handler om de oplevelser, han har haft med Ali Hamann.

Tobias har desuden udgivet to kogebøger: Klassisk Tobias og Tobias’ jul – 24 slags spiselig julepynt.

 Tobias foredrag formår at fylde salene, fange publikum og er især eftertragtet på biblioteker, skoler, gymnasier og i virksomheder og foreninger.

 Foredrag:
Arven fra min morfar.
Tobias fordømmer og elsker sin morfar, og længe havde han ikke tænkt på, at han var godt på vej til at ligne sit blodbeslægtede familiemedlem mere og mere. Nu, efter to år i hans fodspor, har Tobias fundet sin egen vej, hvor der er plads til humor og selvironi, og hvor morfarens mørkeste sider er blevet begravet. Dermed kan han ikke blot tilføje forfatter til sit i forvejen farverige CV, Tobias afslutter også rejsen i sin morfars fodspor, hvilket i dette tilfælde har betydet at blive moden og gennem indlevelse efterhånden at kunne lægge fortiden bag sig - og tage familieevnerne med videre. 

I foredraget vil Tobias Hamann fortælle personlige og humoristiske beretninger om sin skrupskøre og geniale morfar, give indblik i hypnosens underfundige verden samt læse op fra sin debutbog. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og Tobias tager chokolade og bøger med, der kan købes efter foredraget.

 Kagemannen – UDEN OPSKRIFT
– en ærlig fortælling om rejser, kager og karriere. Uden opskrift tager livet form.
I dette humoristiske og lettere sarkastiske foredrag sætter Tobias Hamann fokus på uddannelsesforventningerne og de faste rammer, vi lever med i dagens Danmark anno 2019, unge som voksne – og om hvordan han har brudt med dem.
I en tid, hvor alle stræber efter høje karakterer og gode jobs, taler Tobias varmt om det at være iværksætter og udleve drømme.
Få indsigt i Tobias’ alternative valg livsanskuelse, og lær at spise kage til. Få historier bagom Bagedysten, om censurerede kager og TV-programmerne Bag Verdenog Bag Danmark – og find ud af, hvordan det er at sniffe en bane chokolade…
Byd velkommen til hele Danmarks kagemand

Workshops
– En sjov eftermiddag for børn eller voksne med bagning og historier 

Hypnoseshow
I Tobias Hamanns hypnoseshow får publikum mulighed for at opleve en perlerække tankevækkende eksperimenter indenfor genren suggestion og hypnose.
Igennem morfaren, Ali Hamann, har Tobias levet og åndet i en verden af hypnose lige siden, han blev født. Nu, hvor Danmarks mest berømte hypnotisør har sagt farvel, bringer barnebarnet familiekundskaberne videre i sit helt eget show. Her guider han emnerne igennem følelser som: ked-af-det-hed, vrede, glæde, griskhed, længsel – selvfølgelig på et niveau, hvor alle kan være med og blive klogere på sindets formåen. Der er garanti for latter og kærlige åbenbaringer!
Hypnoseshowet kan skræddersys i forhold til antal publikummer og hvor lang tid, det skal vare, ligesom det kan kombineres med hans foredrag, således at der er ca. 40 min. hypnosesession efterfulgt af ca. 45 min. foredrag inkl. spørgsmål.

Det siger kunder, som har oplevet foredrag/events med Tobias Hamann:
Ungdommens Uddannelsesvejledning, UUV Køge Bugt
“Under overskriften ‘Ingredienser til fremtidens vejledning’ var der hidkaldt ungdoms- og karrierelæringsforskere, der skulle gøre alle klogere på, hvordan vejledningen kan medvirke til, at flere unge påbegynder og gennemfører mindst en ungdomsuddannelse, helst i direkte forlængelse af grundskolen og gerne i form af en erhvervsuddannelse.
Tobias skulle afslutte konferencen under overskriften Kagemann uden opskrift. Håbet var, at han kunne repræsentere en ung og anderledes stemme i en fortælling, der kunne lette de forskningstunge indlæg og sende konferencedeltagerne hjem med et smil på læben og stof til eftertanke. Egentlig noget af en opgave – hvad ville det ikke ende med? Ville konferencedeltagerne sidde og undre sig over, hvorfor de skulle sidde og høre på en eller anden, der tilfældigvis havde vundet en eller anden ligegyldig tv-konkurrence?

Tobias har vundet Den store Bagedyst; men Tobias har også en historie og kan fortælle og vinkle den, så den bliver såvel uprætentiøs og underholdende som relevant og reflekterende – også for 200 vejledere og også for dem på bagerste række.”

– Margrethe Tovgaard, Afdelingsleder, UUV Køge Bugt, Ungdommens UddannelsesVejledning

Realdania, København
”Tobias er ikke bare en kagekunstner. Han er en eminent formidler. Han fangede lynhurtigt, at alt det, vi har støttet i Cold Hawaii og Klitmøller, handler om at give et yderområde ved kysten nyt liv. Tobias besøgte området og kom hjem med en enorm chokoladeskulptur af en ung surfers krop med fiskerhoved. Hvem andre kan formidle en udkantsproblematik og samfundsudvikling fra fiskersamfund til surferkultur, så sjovt, så enkelt og ved hjælp af så uforskammede mængder af chokolade? Det var et kæmpe hit hos alle, der besøgte os og så hans værk på Kulturnatten i København”

– Dorte Bülow, Formidlingschef i Realdania

Meyers Madskole, Sakskøbing
”Tobis er en engageret og velforberedt underviser. Ungerne var vilde med ham, og han har et utroligt godt tag i dem – de var straks på bølgelængde. Sakskøbing Madskole vil til enhver tid gerne have besøg af Tobias også med henblik på kagekurser for voksne.”

– Karin Hvidtfeldt, Leder, Claus Meyers madskole, Sakskøbing